Gå til hovedinnhold Gå til søk

Full fart på ACR i sommer

Arctic Circle Raceway (ACR) som det så passende heter, ligger spot on på polarsirkelen. I naturskjønne omgivelser ligger arenaen som blant annet byr full fart hele året: skisport og scootercross på vinteren, og roadracing, biltreff, konserter og sykkelritt på sommeren.

Blå Vegen

Sommerens program på ACR passer alle i alle aldre. Det er selve opplevelsen av å være på en racingbane av denne kaliberen som gir godfølelsen.
– Man kommer også så nært på det som skjer på banen at begeistringen ikke er til å unngå selv for deg som ikke visste at du likte bil og mc. ACR er en lokal-global destinasjon som får det til å bruse i blodet allerede på parkeringsplassen, sier Stian Gangsbekk Gulla, som er daglig leder ved ACR.

Innholdsrikt sommerprogram
I mange år ble det kjørt flere heat i STCC Swedish Touring Car Championship som på det meste trakk ca. 20 000 tilskuere. Kampen sto mellom nordmannen Tommy Rustad og svenske Jan Nilsson for å nevne noen. Siden disse løpene har mange tusen tilskuere deltatt på alt fra Sommertreff med drifting og dragrace til Roadracing-NM og sykkelritt. ACR er en legendarisk arena som med nye eiere har planen klar for å gi nettopp deg godfølelsen denne sommeren. Årets program inneholder en rekke arrangement som er åpent for publikum.

Flotte omgivelser
Banen, anlegget og naturen rundt er en unik opplevelse som mange som har latt seg imponere av. Som når Ford skulle produsere reklamefilm for sin relansering av Ford GT. De ønsket noe spesielt og spektakulært og valget falt på ACR. Produksjonsteamet fra et av verdens største bilmagasiner var ikke sparsomme med superlativene når de omtalte banen og omgivelsene rundt.  Målet var blant annet å slå banerekorden med sin nylanserte Ford GT. Med GT1 føreren Stefan Mücke bak rattet ble rekorden slått med nesten 5 sek til 1.36.2. Reklamefilmen ble så bra at den ble nominert til “oscar” i sin klasse.

 

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Flere artikler

Annonse

Byporten

Vi på Byporten har lagt til rette for at du og din familie får en trivelig og avslappende stund her hos oss! Rett ved E6 parkerer du gratis på vår romslige parkeringsplass, med lett adkomst inn til butikkene. Innenfor dørene vil du finne et mangfold av fremoverlente butikker som den nye, rålekre dyrebutikken Musti, smake digge healthy retter hos Fresh, nyte godt av den faglige kompetansen hos Jula og ikke minst – slappe av med en god kopp kaffe fra lokal leverandør.

Vi er her for dere ranværinger og tilreisende! Vi gjør alt for at du og dine skal ha det strålende. Sees i sommer – velkommen!

Vi holder åpent: Mandag – fredag klokken 10 – 20 Lørdag klokken 10 – 18