Gå til hovedinnhold Gå til søk

Mo i Rana – Midt i smørøyet

Med kjøpesenter og Vitensenter, kaféer og konsertlokaler, kino, teater, museum og badeland er Mo i Rana den urbane opplevelsen langs den norske delen av Blå Vegen. Byen er også omringet av kyst, fjell og storslagen natur, og er et fantastisk utgangspunkt for opplevelser i områdene rundt. Her finner du spennende aktiviteter til hele familien.

Annonse

Annonse

Utforsk området

Fra Mo i Rana har du et perfekt utgangspunkt for å utforske. Opplev naturen i det våte element med havkajakk, SUP eller RIB, lei en båt og dra ut på fisketur. Eller hold deg på land og utforsk landskapet med sykkel eller til fots. I området finnes mange merkede turstier, og med Stolpejakten kan du ta noen avstikkere på veien. I nærheten av Mo i Rana ligger Nord-Norges største isbre Svartisen, Saltfjellet med polarsirkelen og klatreparken Høyt & Lavt med spennende utfordringer for store og små. Rana er også kjent for sine mange grotter. Oppdag den familievennlige Grønligrotta eller den mer utfordrende Setergrotta. Eller opplev et undervannseventyr i særklasse med Visit Plura: Nord-Europas største vannfylte grottesystem.

Marmorslottet er et av de fantastiske stedene du kan utforske i nærheten av Mo i Rana. Foto: Kristoffer Møllevik / Visit Helgeland

Rana kommune er kjent for sine mange grotter. Her fra en ekspedisjon i Grønligrotta. Foto: CH / Visit Helgeland

I klatreparken Høyt & Lavt er det utfordringer å bryne seg på, både for de minste og de største. Foto: Marte J. Åsland / Build up Helgeland

Opplevelser i byen

Lyst til å oppleve noe som får deg til å le, gråte eller bite negler i spenning? Magiske øyeblikk i får du midt i sentrum, hos Nordland Teater og Rana kommunale kino. Like i nærheten ligger biblioteket, som titt og ofte har arrangementer i sin regi. Nysgjerrige forskerspirer kan besøke Vitensenter Nordland, som gir barn og voksne en interaktiv og samtidig lærerik opplevelse. I samme bygg finner du museum og galleri. Kombiner besøket med en rusletur langs strandpromenaden og hils på byens maskot, Havmannen. En skulptur av granitt som er ti meter høy og veier 60 tonn. På veien går du også forbi gamlebyen Moholmen med bevarte trehus fra 1600-tallet. Barn som trenger å slites litt ut kan boltre seg i bassengene og i vannsklia på Moheia Bad. Det er også fint å hoppe i havet eller i elva fra en av de fine, sentrumsnære badeplassene. Om kvelden kan dere ta et slag bowling, biljard eller shuffleboard.

Nordlandsparken er en av de grønne lungene i sentrum av Mo i Rana. Her er det plass til lek og lunsj, sol og samtaler.

Den vakre, gamle trehusbebyggelsen på Moholmen er verdt et besøk.
Foto: CH / Visit Helgeland

Shopping

Med fire kjøpesenter og mange flere frittstående butikker finner du alt du trenger i Mo i Rana. Siste mote fra topp til tå for hele familien finnes i mange varianter og prisklasser, både kjente kjedebutikker og lokaleide. Nordmenn elsker å pusse opp, det viser seg i flere forretninger som tilbyr interiør for alle lommebøker. Elektronikk, kosmetikk, sportsutstyr og apotek – utvalget er stort.
Er du opptatt av bærekraft og glad i å finne gamle skatter kan du gå på eventyr i et av Norges største bruktvarehus på hele 1500m2.

Med fire kjøpesenter og mange flere frittstående butikker finner du alt du trenger i Mo i Rana.

Overnatting

For deg som ønsker kort vei til det meste, kan du midt i sentrum av Mo i Rana velge mellom flere flotte, moderne hoteller med hver sin unike og gamle historie. Du som trives best på campingplass kan velge mellom å bo sentralt og idyllisk, men samtidig med industrien som nærmeste nabo i en fascinerende kontrast – eller du kan bo i mer landlige omgivelser litt unna sentrum. Nyt solnedgangen fra Ranfjorden mens barna spiller minigolf og hopper på trampoline. Eller bli med å tilberede din egen kveldsmat på bålet før du får høre samiske sagn og faller i søvn i en gamme.

Mat og drikke

Når sulten melder seg i Mo i Rana kan du velge mellom et mangfold av kaféer og restauranter. Alt fra japansk sushi til hjemmelaget norsk husmannskost. Mellom der finner du både fransk, italiensk og kinesisk, blant annet. Uformell familierestaurant eller gourmetrestaurant med 16 retters smaksmeny? Ja takk, begge deler. Sesongbaserte menyer og fokus på lokale råvarer? Pølse og chips til poden? Det også. For de tørste kan vi nevne at Mo i Rana har kaffebar med eget kaffebrenneri og cupping – kunsten å smake kaffe, mikrobryggeri med en upretensiøs pub og muligheter for ølsmaking, samt vinbar, nattklubb og flere puber.

Gode venner og gode samtaler i byens egen vinbar.
Foto: Espen Mills / Visit Helgeland

Flere artikler

Annonse

Byporten

Vi på Byporten har lagt til rette for at du og din familie får en trivelig og avslappende stund her hos oss! Rett ved E6 parkerer du gratis på vår romslige parkeringsplass, med lett adkomst inn til butikkene. Innenfor dørene vil du finne et mangfold av fremoverlente butikker som den nye, rålekre dyrebutikken Musti, smake digge healthy retter hos Fresh, nyte godt av den faglige kompetansen hos Jula og ikke minst – slappe av med en god kopp kaffe fra lokal leverandør.

Vi er her for dere ranværinger og tilreisende! Vi gjør alt for at du og dine skal ha det strålende. Sees i sommer – velkommen!

Vi holder åpent: Mandag – fredag klokken 10 – 20 Lørdag klokken 10 – 18