Gå til hovedinnhold Gå til søk

Vitensenter Nordland –
Spektakulære opplevelser for hele familien

Bli med ut i verdensrommet, hopp i fallskjerm eller på ski. Eller kanskje du heller vil lage din egen iskrem, såpebobler eller slim? På Vitensenter Nordland kan hele familien finne noe de liker, og samtidig lære noe nytt.

Fjertende kuer, laks som rømmer og installasjoner du kan bruke kroppen din til å drive. Planetarium, koderom, kjemirom og skaperverksted med 3D-printere og laserkuttere. Et dukkehus hvor du må tilføre energi for å få strøm til lys, TV og vaskemaskin. Dette er bare noen få av aktivitetene du kan finne på Vitensenter Nordland: et lærings- og opplevelsessenter for alle mellom 0-100 år.

I sommer er det ekstra store muligheter for å finne på noe gøy sammen. Da har Vitensenter Nordland utvidede åpningstider; fra kl. 10-18 hver eneste dag. Perfekt for regnværsdager innendørs. Men gå heller ikke glipp av vitensenteret på en finværsdag. Da trekker vi ut for å leke og lære med spektakulære kjemiske reaksjoner, eksplosjoner og smell. Og hva passer vel bedre da enn å lage sin egen iskrem, såpebobler eller en flaskerakett?

– I løpet av sommeren vil det være popup-aktiviteter og Vitenshow på vitensenteret hver dag, så uansett når dere velger å komme er det alltid noe spennende som skjer, forteller markedsansvarlig på Vitensenter Nordland, Georg Enga.

Hele sommerprogrammet vil bli lagt ut på websiden og her kan du også bestille billetter: www.vitensenternordland.no

Da er det bare å samle hele familien for en dag med opplevelser. De minste vil sette pris på å leke i den lille butikken, som både har kasseapparat og varer i hyllene. De litt eldre vil kjenne adrenalinet i kroppen når de ved hjelp av VR-briller får opplevelser de kanskje aldri hadde trodd de ville få.

– Vi hadde en eldre mann innom som ble veldig rørt over at han fikk prøve å hoppe i Holmenkollen. Det hadde han aldri sett for seg, smiler vitensenterpedagog Laila Iren Jakobsen.

Vitenshow med flammer og smell.

Hvor rask er du? Sjekk reaksjonene dine på vitensenteret.

Fascinerende opplevelser for de små.

Vitensenter Nordland er et populærvitenskapelig opplevelses- og lærings-
senter innen matematikk, naturvitenskap og teknologi der de besøkende lærer ved å eksperimentere selv.

Flere artikler

Annonse

Byporten

Vi på Byporten har lagt til rette for at du og din familie får en trivelig og avslappende stund her hos oss! Rett ved E6 parkerer du gratis på vår romslige parkeringsplass, med lett adkomst inn til butikkene. Innenfor dørene vil du finne et mangfold av fremoverlente butikker som den nye, rålekre dyrebutikken Musti, smake digge healthy retter hos Fresh, nyte godt av den faglige kompetansen hos Jula og ikke minst – slappe av med en god kopp kaffe fra lokal leverandør.

Vi er her for dere ranværinger og tilreisende! Vi gjør alt for at du og dine skal ha det strålende. Sees i sommer – velkommen!

Vi holder åpent: Mandag – fredag klokken 10 – 20 Lørdag klokken 10 – 18