Gå til hovedinnhold Gå til søk

Gullfunn i Umeå

Gå på skattejakt i Nord-Sveriges største by! Med sine over 80.000 innbyggere er Umeå en by med et stort nok befolkningsgrunnlag til å kunne tilby en del lokale, uavhengige nisjebutikker. Her finner du en miks av second hand og lokalprodusert håndverk sammen med de kjente kjede-butikkene og designerbutikker.

Burmans Musik er drømmeplassen for deg som vet at et håndfast albumkonsept + coverart = den ultimate musikkopplevelsen.

For deg som elsker musikk i fysisk format er Skandinavias eldste platebutikk et must å stikke innom når du er i Umeå. Burmans Musik holder liv i en viktig kulturarv i en tid da andre platebutikker stenger ned. Burmans åpnet butikk i sentrum tidlig 60-tall, men har solgt musikk i nesten 110 år. Her er det store sjanser for å ramle over et skikkelig gullfunn. Burmans Musik har en egen fanklubb; “Burmans venner”, og det arrangeres ofte livekonserter inne i den 35 kvadratmeter “store” butikken. Da snakker vi intimkonsert.

Frukt Hörnan åpnet i 1918 og er Umeås eldste butikk. Men la deg ikke lure. De selger ikke frukt om det tilfeldigvis var det du trodde. I den lille butikken på hjørnet finner du et eldorado av eksklusiv sjokolade og deilig godteri fra alle verdenshjørner. Den som sier at lykke ikke kan kjøpes for penger, har aldri smakt sjokolade.

Liker du interiør med personlig preg? Gå på oppdagelsesferd hos Mias Lustgård. Morsomme skilt, velduftende såper og lys, dekorative figurer og det meste annet du kan tenke deg fyller de bugnende hyllene. Her finner du gaven til mor, far, barn, kjæreste og ikke minst deg selv.

I en verden som blir mer og mer digital er det mange som lengter etter å gjøre noe med hendene. I den koselige lille, men velfylte butikken i sentrum av Umeå finner du en hel verden av skrivepapir, kort, gavepapir, notisbøker, skriveredskaper og utstyr. Sandbergs Pappershandel er en av Umeås eldste butikker og har vært på samme sted siden 1921. Virkelig verdt et besøk.

 

Et håndlaget kort, et håndskrevet brev eller en forseggjort innpakning gjør mottakeren glad og overrasket. Hos Sandbergs Pappershandel finner du alt du trenger.
Vi har fra sikre kilder fått informasjon om at sjokolade kan helbrede det aller meste. Vel inne på Frukt Hörnan er vi ikke i tvil.
Mias Lustgård er en sånn butikk hvor du bare kan bli værende i timevis og stadig finne noe nytt. Spennende gavebutikk med både merkevarer og lokalproduserte produkter.

Flere artikler

Annonse

Byporten

Vi på Byporten har lagt til rette for at du og din familie får en trivelig og avslappende stund her hos oss! Rett ved E6 parkerer du gratis på vår romslige parkeringsplass, med lett adkomst inn til butikkene. Innenfor dørene vil du finne et mangfold av fremoverlente butikker som den nye, rålekre dyrebutikken Musti, smake digge healthy retter hos Fresh, nyte godt av den faglige kompetansen hos Jula og ikke minst – slappe av med en god kopp kaffe fra lokal leverandør.

Vi er her for dere ranværinger og tilreisende! Vi gjør alt for at du og dine skal ha det strålende. Sees i sommer – velkommen!

Vi holder åpent: Mandag – fredag klokken 10 – 20 Lørdag klokken 10 – 18